Hielpen kan SWZ Boso Sneek ZM1 helftje bijbenen!

Datum

25 november 2017 15:00

Accommodatie

Onbekend

In verband met afwezigheid van onze vaste reporter hierbij een kort verslag met vooral veel doelpunten. Uit betrouwbare bron was vanuit Hindelopen doorgesijpeld naar Sneek dat de gasten met personele problemen kampten en hoopten op een afgelasting. Echter het kunstgras van SWZ Boso Sneek was bespeelbaar, de betonplaat laat het vocht zeer handig afvloeien en zodoende kon er om 15:00 uur stipt gestart worden.

De mannen van Boot en Lodewijk startten goed en na 5 minuten had Tim Posthuma een wereldkans om de score te openen, echter ontbrak hem de rust om doeltreffend uit te halen. Nog geen vijf minuten later even schrikken voor doelman Jelmer Popma toen een Hielper een kansje kreeg om SWZ Boso Sneek voor het eerst dit seizoen op achterstand te zetten, gelukkig werd ook deze kans gemist. Niet veel later werd wel de openingstreffer gemaakt door captain Justin Rienks en weer niet veel later de kans voor Thijs Goes om de score uit te breiden maar zijn kopbal eindigde op de deklat. Nadat een treffer van Posthuma afgekeurd werd was het oud-Hielper Freerk de Jong met de 2-0, een keurig afstandsschot was te machtig voor de inval-doelman. Tot aan de rust werden vervolgens tig kansen om zeep geholpen voordat de arbiter floot voor het welverdiende bakje thee!

Waarschijnlijk is er gesjoemeld met de thee, na de rust een furieus SWZ Bosos Sneek en een zeer tam sv Hielpen. Binnen een tijdsbestek van een kwartier loopt SWZ Boso Sneek uit naar 6-0 na treffers van Patrick Veenstra, Pascal Hettinga en Posthuma (2x) die hiermee zijn eerste ster op voetbalnoord behaald (25 competitiedoelpunten). Na een korte doelpuntendroogte tot de 73e minuut weer 2 vlotte treffers van wederom De Jong en de eerste competitiegoal van “stofzuiger” Daniel Bennik! Het einde van de lijdensweg lijkt in zicht voor de gasten maar dan starten de laatste 10 doldwaze minuten waarin de score van 8-0 oploopt naar 12 treffers! Eerst scoort Emiel Bizimana voordat Bennik en De Jong nogmaals op het scoreformulier komen. Als afsluiter mag invaller Aron Doevendans zijn goaltje meepikken en de eindstand op 12-0 brengen.

Komende zaterdag staat de topper in en tegen concurrent Boornbergum op het programma, de gastheren hebben enkel van MSC verloren en hebben nog een gestaakte wedstrijd bij IJVC (1-0) af te maken. Als de weersvoorspellingen een beetje gelijk hebben blijft het donderdag en vrijdag langdurig droog en zou deze mooie clash gespeeld kunnen worden!